62fbf281-4324-4d43-852a-01e81e3589eb

Etimesgut Belediyesi 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Irak Türklerinin Temsili Sağlandı

Etimesgut Belediyesi tarafından 26 Ağustos – 04 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen geleneksel 24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Irak Türklerinin temsili sağlanmıştır.

Festival alanında açılan Türkmen Evi standında Irak Türklerinin tarihi, kültürü ve sanatını tanıtan eserler festival boyunca sergilenmiş, 02 Eylül 2022 tarihindeki Türkmeneli Vakfı Başkanlığı gününde, Vakıf Başkanı Dr. Turhan KETENE, Vakıf Genel Müdürü Sn. Sezer ERTUNÇ, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Sn. M. Kutluhan YAYÇILI, Irak Türkleri Öğrenci ve Gençler Derneği Başkanı Sn. Mustafa AKKOYUNLU ile değerli Türkmen şahsiyetleri yer almıştır.

Değerli Türkmen sanatçımız Sn. Ahmet TUZLU tarafından verilen konserde, Türkmeneli yöresine ait eserlerimiz seslendirilmiş, değerli festival misafirlerine Kerkük dolması ve Büryani ikram edilmiştir.

MHP Genel Başkanı Sn. Devlet BAHÇELİ’nin de iştirak ettiği Türkmeneli Vakfı Başkanlığı gününde yapılan protokol konuşmalarında Etimesgut Belediyesi Başkanı Sn. Enver DEMİREL’e Irak Türkleri adına teşekkürlerimiz iletilmiş, bu tür organizasyonlarda Vakfımıza yer verilmesinden duyduğumuz memnuniyetimiz dile getirilmiştir.

Festival, 04 Eylül 2022 tarihinde yapılan kapanış töreniyle sona ermiştir.