66c9fd3d806948cea53c37f7e96af14d

Türkmen Gençler için Yazı Atölyesi Programı

Türkmeneli Vakfı, Yurtdışı Türkler Başkanlığı ile ortaklaşa Türkmen Gençler için Yazı Atölyesi İkinci Aşama Eğitim Programını” yürütmektedir. 2023 yılının 2 Ekim – 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Yazı Atölyesi ile Türkmen gençlerin yazma becerilerini desteklemek, öykü, şiir, deneme gibi yazı türleri konusunda atölye çalışmaları yaparak Türkmen gençlerin edebi yazarlık alanında kendilerini geliştirme ve ilgilerini daha fazla arttırmak amaçlanmaktadır.

– Türkmen Gençler için Yazı Atölyesi Programı 3 farklı atölyeden oluşacaktır. Bu atölyeler;

1. Şiir Atölyesi
  2. Öykü Atölyesi
  3. Deneme Atölyesidir

– Her bir atölye haftada 2 gün, günde 2 saat şeklinde gerçekleşecektir.

– Her bir katılımcı tek bir atölyeyi seçecektir.

– Dersler zoom programı üzerinden, uzaktan (çevrimiçi) eğitim şeklinde olacaktır. Bu yüzden her katılımcımın bir zoom hesabının olması gerekmektedir. Ayrıca dersler uzaktan olacağı için her bir katılımcının bilgisayar temin etmesi gerekmektedir.

– Derslere yüzde 80 katılım ve derslerde eğitmen tarafından istenen ödevleri yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Derslere yüzde 80 katılım gerçekleştirmeyen ve istenen ödevleri yapmayan katılımcılara katılım sertifikası verilmeyecektir.

– Programa yazarlık deneyimi, denemeleri olan Türkmen kurum ve kuruluşlarına aktif katkıda bulunan, Türkoloji Bölümü’nde  okuyan ve yazarlığa ilgisi olan 17-35 yaş arası Türkmen Gençler başvuruda bulunabilir.

Başvuru tarihi 7 Ağustos – 14 Eylül 2023.

• Eğitime katılacak adaylar, başvuruda bulunanlarla yapılacak online mülakat sonucunda belirlenecektir.

Başvuru formuna linkten ulaşabilirsiniz.

“TÜRKMEN GENÇLER İÇİN YAZI ATÖLYESİ 2. AŞAMA” EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU FORMU

FORMU DOLDURDUKTAN SONRA  BU E-POSTAYA GÖNDERLEBİLİRSİNİZ.

info@turkmenelivakfi.org