Irak Türkçe Eğitim ve Öğretmen Gelişim Programı Ankara’da başladı.

Irak’ta Türkçe eğitim veren Türkmen okullarında görev yapan öğretmenlerimizin formasyonlarının geliştirilmesi ve eğitim kalitesinin arttırılması amacıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Türkmeneli Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen “Irak Türkçe Eğitim ve Öğretmen Gelişim Programı” bugün Ankara’dan çevrimiçi olarak başlatıldı.

Türkmen eğitim sisteminin kalitesini arttırmak ve kutsal olan öğretmenlik mesleğini, öğretmenlerimizin en doğru şekilde icra edebilmesini sağlamak amacıyla başlatılan bu proje, 01 Temmuz 2021 ile Ocak 2022 tarihleri arasında devam edecektir.

Program, YTB Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf SAİT ve Türkmeneli Vakfı Başkanı Sayın Dr. Turhan KETENE’nin açılış konuşmaları ile başladı. Programda Türkmen öğretmen ve öğrencilerimize fizik, kimya, biyoloji, Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilgisi dersleri ile okul öncesi alan dersleri ve branş dallarına uygun olarak formasyon eğitimi verilecektir. Ayrıca, tüm öğretmen ve öğrencilerimize eğitim metodolojisi ve teknikleri dersleri de eğitim süresince zoom programı üzerinden uzaktan eğitim şeklinde verilecektir.