0b887b6f-8781-4b99-aa40-0df52bfd3c39

IRAK ÜNİVERSİTELERİNDE TÜRKÇE BÖLÜMLER İÇİN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PROGRAMLARI  2. ÇALIŞTAYI

Türkçe’nin komşu ülke Irak’ta yaygınlaştırılması, eğitim dili haline getirilmesi, Türk edebiyatının tanıtılması, Türkiye’deki eğitime muadil bir eğitimin Irak’ta verilmesi ve Türk eğitim kurumlarının Irak üniversiteleriyle işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlarına yönelik olarak, Irak üniversitelerinde Türkçe eğitim program ve müfredatın düzenlenmesi, içerik geliştirilmesi ve Türkiye’deki eğitim programlarına uyumluluk sağlanması için ortak çalışmaların devamlılığı konularının ele alındığı “ Irak Üniversitelerinde Türkçe Bölümler için Türk Dili ve Edebiyatı Programları 2. Çalıştayı  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Gazi Üniversitesi, Kerkük Üniversitesi ve Vakfımız işbirliğinde 15 – 20 Nisan 2024 tarihleri arasında Kerkük’te başarıyla gerçekleştirilmiştir.