c8d45a8b-cbf9-4ab7-8df8-f390ec5970ea

“TÜRKMEN GENÇLER İÇİN KAMUOYU ARAŞTIRMASI VE ANKET TEKNİĞİ EĞİTİMİ PROGRAMI”

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı (TİKV) işbirliğinde düzenlenen “Türkmen Gençler için Kamuoyu Araştırması ve Anket Tekniği Eğitim Programı” 23 Ağustos 2021 tarihi itibariyle başladı.

Eğitime katılan 12 Türkmen genci, 23 Ağustos -20 Eylül 2021 tarihleri arasında veri toplama, veri okuryazarlığı, anket formu hazırlama, raporlama ve anket uygulaması konularındaki eğitimlerini 10 günlük süre zarfında çevrimiçi olarak ve bir haftalık süre zarfında da Ankara’da yüz yüze eğitim şeklinde alacak ve saha uygulaması yapacaklardır.

Eğitim, üniversitede konusunda uzman öğretim görevlileri tarafından verilecek olup, saha uygulaması ise UDA Kamuoyu Araştırmalar Danışmanlık Firması tarafından gerçekleştirilecektir.

Türkmeneli Vakfı tarafından gençliğin yetiştirilmesi ve uzmanlaştırılması, toplumun ihtiyaçlarına yönelik daha etkin, verimli ve ekili çalışmalar yürütülebilmesi amacıyla düzenlenen bu projenin toplumumuza ve Irak’ın geneline uzun vadede yararlı sonuçlar vereceği beklenmektedir.