tika

Türkmen Gençler için Kamuoyu Araştırması ve Anket Tekniği Eğitimi ve Aşama Programı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) finansesinde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı (TİKV) işbirliğinde 10 Eylül 2022 tarihi itibariyle başlatılan “Türkmen Gençler için Kamuoyu Araştırması ve Anket Tekniği Eğitimi – II. Aşama Programı” 22 Eylül 2022 tarihinde Türkmeneli Yardım Merkezi’nde yapılan kapanış töreni ile sona ermiştir.

Eğitime katılan 8 Türkmen gencimiz, veri toplama, veri okuryazarlığı, anket formu hazırlama, raporlama ve anket uygulaması konularındaki eğitimlerini 10 günlük süre zarfında Ankara’da yüz yüze eğitim şeklinde almış olup, eğitim üniversitede konusunda uzman öğretim görevlileri tarafından verilmiştir.

Türkmeneli Vakfı tarafından gençliğin yetiştirilmesi ve uzmanlaştırılması, toplumun ihtiyaçlarına yönelik daha etkin, verimli ve ekili çalışmalar yürütülebilmesi amacıyla düzenlenen bu projenin toplumumuza ve Irak’ın geneline uzun vadede yararlı sonuçlar vereceği beklenmektedir.