f58a672f-8681-428d-8194-c6799ee9bbaf

Türkmen Gençleri İçin Yazı Akademisi Programı Sona Erdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı işbirliğinde 31 Haziran – 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “Türkmen Gençler için Yazı Akademisi Programı” kapanış toplantısı ile sona erdi.

Toplantıya Türkmeneli Vakfı Başkanı Sayın Dr. Turhan KETENE, YTB Başkanlığı Temsilcisi Sn. Burak Günhan AYDINER, proje yetkilileri ve Türkmen gençleri katıldı. Sayın KETENE, desteğinden dolayı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına teşekkürlerini ileterek programın sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkmeneli Vakfı olarak gençlere verilen desteğin devam edeceğini belirtti. YTB temsilcisi AYDINER ise, Türkmen gençlerin yetiştirilmesi, bilgi ve beceri kazanmaları yönündeki çalışmalara YTB destek vermeye devam edeceğini belirterek, yazı akademisi programının sonuçlarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bilindiği üzere, Türkmen Gençler için Yazı Akademisi Programı kapsamında şiir, öykü, değerlendirme, dijital içerik ve metin yazarlığı temalı 5 atölyede 20 Türkmen genci toplam 110 saat eğitim gördü. Ayrıca gençler Türkmen edebiyatı, kültürü, tarihi ve Türkçe dili hakkında düzenlenen 4 seminere de iştirak sağladılar.