d5ad4b98-ecdf-4c5b-8274-d6c003794f79

TÜRKMENELİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından 17 – 18 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “Türkmeneli Eğitim Çalıştayı” nda Vakfımız birimi Türkmen Eğitim Merkezi Müdürü Sn. İmat ABBAS ve Türkmen eğitimcilerimizin katılımıyla Vakfımızın temsili sağlanmıştır.

YTB’nin Irak’a yönelik sosyal ve kültürel çalışmalarından, Türkçe eğitimle ilgili faaliyetlerinden, öğretmenlere yönelik mesleki gelişim ve tecrübe paylaşımı programlarından bahsedilmiş, Irak’tan her yıl binlerce öğrencinin Türkiye Burslarına başvuruda bulunduğu ve mezunların da eğitim işbirlikleri başta olmak üzere iki ülke ilişkilerine pek çok farklı alanda katkı sağlamaya devam ettikleri belirtilmiştir.

Türkmeneli coğrafyasındaki farklı vilayetlerden toplam 23 Irak Türkü eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 oturum halinde düzenlenen Çalıştay’da, Irak Türklerinin eğitimleriyle ilgili olarak istişarelerde bulunuldu.