6f9aeb52-bb2c-40a2-81e5-b168c5680520

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan KETENE “Altunköprü Katliamı Anma Toplantısına” Katıldı.

Kerkük’ün Türkmen kasabası olan Altunköprü’de 28 Mart 1991 tarihinde katledilen 100’den fazla Türkmen kardeşimiz hafızalardan silinmeyecektir.

Altunköprü Katliamının 31. Yıldönümü anısına ITC Türkiye Temsilciliği ve Ankara’da faaliyet gösteren Türkmen kurum ve kuruluşların katılımıyla Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen anma toplantısına Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan KETENE de katıldı.

Anma toplantısı, ITC Türkiye Temsilcisi Kutluhan YAYÇILI’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan KETENE bir konuşma yaparak, Osmanlıdan sonra Irak’ta Türkmenlere karşı uygulanan tüm katliamlara özellikle de 31. Yıldönümünde Altunköprü Katliamına değindi.

Gazi Üniversitesi Rektörü adına Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU da bir konuşma yaparak, G.Ü. Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın selamlarını ve anma toplantısının başarılı geçmesi yönündeki temennisini iletti.

Ardından Telaferli Şair Sadık YAHYAOĞLU ve Âşık Sefai birer şiir okuyarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Son olarak Türkmen tiyatro ekibi tarafından sunulan “Yıkılmayan Köprü” isimli tiyatro gösterisi ile etkinlik sona erdi.