197441101_327002012282229_1845962463680373952_n

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene’nin Irak Ziyareti

Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Irak Türkmeneli’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Ketene; Irak’ta gerçekleştirdiği hizmet ve faaliyetleri yerinde inceledi. Ayrıca diğer kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülen projelerle ilgili çalışmaları da yerinde izledi. Öte yandan, Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene, Irak Türkmen Cephesi yeni başkanı Hasan Turan’ı makamında ziyaret ederek tebriklerini sundu.

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Ketene, Irak’ta başkanlığını yaptığı Türkmeneli Kalkınma ve İmar Kurumunu ve kuruma bağlı Buğday Hatun Terzilik Atölyesi ile Kerkük Şifa Sağlık Merkezi ve Türkmeneli Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vakfın Telafer ve İyaziye Ofisi Açıldı

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene Irak ziyaret sırasında Musul’a bağlı İyaziye kasabası ile Telafer İlçelerinde Vakfın çalışma ofislerini açtı. Açılan ofislerde bölge halkına başta sağlık olmak üzere eğitim ve kültür hizmetleri konusunda da destek verilecektir.

Türkmeneli Vakfı Başkanı Türkmen TV’de

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene Irak Medya Ağına bağlı olarak Kerkük’ten yayın yapan Türkmen TV’nin Ömer Salihi tarafından hazırlanan ve sunulan “Kerkük Saatiyle” programına konuk oldu. Vakıf Başkanı Dr. Ketene, 10 Ekim 2021 tarihinde Irak’ta yapılacak olan parlamento seçimleri ile ilgili görüşlerini açıkladı. Seçimlerin yapılması durumunda, Türkmen toplumunu seçimlere katılımının sağlanmasına teşvik edilmesi ve varlıklarının korunmasına yönelik bazı tavsiyelerde bulundu. Ancak, Sayın Ketene seçimlerin yapılacağına ihtimal vermediğini öne sürdü. Programı izlemek için linke tıklayabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=s8TOSagSXU8

Telaferli Usta Şair Muhammed Muşoğlu Ziyareti

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene, aylardan beri evinde sağlık sorunları yaşayan Türkmen Şairi Muhammed Muşoğlu’nu evinde ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluğu dile getiren şair Muşoğlu, Türkmeneli Vakfı ve Başkanına teşekkürlerini sundu. Öte Yandan Dr. Ketene, şairin sağlığına kavuşması için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Türkmeneli Vakfından Telafer ve İyaziye Halkına Soğutucu Yardımı

Türkmeneli Vakfı, Ramazan Ayı boyunca sosyal ve insani yardımlarını sürdürdüğü gibi, Telafer ve İyaziye’ye dönüş yapan Türkmen ailelere de “Soğutucu”  dağıttı. Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene, hazır bulunduğu dağıtım töreninde mutluluğunu dile getirerek, “Bu bizim görevimizdir. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm halkımıza sağlıklı ve huzur dolu günler dilerim” diyerek iyi dileklerde bulundu.

Yayçı Türkmen Aşiretler Meclisi ve Ziraat Merkezi ziyareti

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turan Ketene, Yayçı Kasabasındaki Yayçı Türkmen Aşiretler Meclisi ile Türkmeneli Kalkınma ve İmar Kurumuna bağlı Ziraat Ofisini ziyaret etti. Yayçı aşiret başkanları ve bazı şahsiyetler tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Dr. Ketene, bölgenin sıkıntılarını dinledi. Bölgede yürütülen tarımsal çalışmaları yerinde inceledikten sonra,  bölge halkına tarımın kalkınması amacıyla gerçekleştirebilecek bazı önemli projeler önerdi. Vakıf olarak da bu projelere destek vereceğini ifade etti.

Türkmeneli Vakfı’ndan Hizmet ödülleri

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene, küresel COVİD-19 pandemi salgınında özverili ve gayretli çalışmalarıyla takdir toplayan Kerkük Şifa Sağlık Merkezi çalışanlarına birer teşekkür plaketi takdim ederek Irak ziyaretini noktaladı.

Haber:

TİKV-Basın Danışmanlığı