gıda4

TÜRKMENELİ İŞBİRLİĞİ VE KÜLTÜR VAKFI’NIN 2000 YILI FAALİYETLERİ

– Ocak 2000 tarihinde Türkiye’de 600, Irak’ta 4.400 olmak üzere toplam 5.000 yardıma muhtaç aileye 3’er kg. şeker, 3 kg. pirinç, 3 kg. Ayçiçek yağı, 3 kg. fasulye ve 2 kg. salçadan oluşan paketler halinde muhtelif gıda yardımı yapılmıştır.

– Aralık 2000 tarihinde toplam 10.000 yardıma muhtaç aileye 3’er kg. şeker, 3 kg. pirinç, 3 kg. Ayçiçek yağı, 3 kg. fasulye ve 2 kg. salçadan oluşan paketler halinde gıda yardımı yapılmıştır.

– 04.10.2000 tarihinde Zaho kültür Merkezi’nin demirbaş malzemesi satın alınmıştır.

– 07.03.2000 tarihinde Erbil’de bulunan İpek Anaokulu’nun demirbaş ihtiyacı karşılanmıştır.

– Ocak 2000 tarihinde Süleymaniye kültür Merkezi’nin eksik araç gereci tamamlanmıştır.

– Ocak 2000 tarihinde Kifri’de, Doğan Lisesi ve Karaoğlan İlkokulu idaresine ve Talebe Birliği’ne muhtelif malzeme alınmıştır.

-2000-2004 yılları arasında, Türkiye’ye gelerek tedavilerini yaptıran hastaların iaşe ve ibate giderleri ile tedavi ve ilaç masrafları karşılanmış, ayrıca Irak’ta tedavilerine devam edilen muhtaç durumdaki hastaların ilaç ve tedavi masrafları, hayatını kaybeden hastaların cenaze masrafları karşılanmıştır.

-Mart 2000 tarihinde mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle STÖ’ler ile işbirliği yapılarak vekâleten kurban kesimi kampanyası çerçevesinde 978 adet kurban kesilmiş ve bu faaliyetimizden 5.575 muhtaç aile yararlanmıştır. Ayrıca Güvenli Bölge dışında yaşayan yardıma muhtaç diğer insanlarımıza da yiyecek yardımı yapılmıştır.

-2000 yılında, “Irak’ta Eğitim Veren Okullarının Onarımı Projesi” kapsamında aşağıda belirtilen okulların bakım onarımı Vakfımız tarafından yapılmıştır.

Erbil’de,

–   Selçuk Okulu

–   İmaddettin – Oğuzhan

–   Fuzuli – Yunus Peygamber

–   Türkmeneli – Kerkük Okulu

–   Doğuş  – Akkoyunlu Okulu

–   Gökbörü – Karakoyunlu Okulu

–    (2 adet)Yeni Anaokulu

Kifri’de;

–   Karaoğlan – Doğan Okulu

–    Süleymaniye Türkmen Anaokulu

Zaho’da;

–   Zaho Kültür Merkezi

Süleymaniye’de;

–   Anaokulu ve Kültür Merkezi

– 2000 yılı içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı’ndan temin edilen kullanılmış giyecek, ayakkabı, poster, hat yazıları, Kuran-ı Kerim ve cami imamı kıyafeti, gıda, çocuk mamaları, çocuk bezleri ve oyuncaktan oluşan muhtelif ihtiyaç maddesi Irak’a gönderilmiştir.

-2000 – 2001 öğretim yılında, Türkmen öğrenci bursu miktarı 3 katına çıkarılmıştır.