ame8

TÜRKMENELİ İŞBİRLİĞİ VE KÜLTÜR VAKFI’NIN 1996-1998 YILLARI ARASINDA FAALİYETLERİ

TÜRKMENELİ İŞBİRLİĞİ VE KÜLTÜR VAKFI’NIN

1996-1998 YILLARI ARASINDA FAALİYETLERİ

Merkezi Ankara’da bulunan kısa adı (TİKV) Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, Hükümetler Dışı Sivil Bir Toplum Örgütü (NGO) olarak, 29 Haziran 1996 tarihinde resmi gazetede yayınlandıktan sonra resmen faaliyete başlamıştır.

Türkmeneli Vakfı kuruluşundan itibaren Türkiye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan Türkmen toplumuna sosyal, eğitim ve çeşitli insani yardımlar yapmıştır.

–  Vakfımız Türkiye’de faaliyet gösteren başta Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere diğer STÖ’ler ile işbirliği yaparak her yıl kurban bayramında vekâlet yolu ile kurban kesimi yapmıştır.

Ayrıca Vakıf olarak;

– Ocak 1998 tarihinde Ramazan Ayı münasebetiyle Irak’ta 3.000, Türkiye’de 250 yardıma muhtaç aileye 5’er kg. şeker, 5 kg. pirinç, 5 kg. Ayçiçek yağı, 2 kg. mercimek, 1 kg. fasulye ve 3 kg. salçadan oluşan paketler halinde gıda yardımı dağıtılmıştır.

– 1998 yılları içerisinde Türkiye Diyanet Vakfı’ndan temin edilen kullanılmış giyecek, ayakkabı, poster, hat yazıları, Kuran-ı Kerim ve cami imamı kıyafeti, gıda, çocuk mamaları, çocuk bezleri ve oyuncak içerikli 4 tır muhtelif ihtiyaç maddesi Irak’a gönderilmiştir.